Helgen och lite annat!

Vilket väder det är, riktigt aprilväder minsann. Snö regn blåst kyla hagel om vartannat. Längtar så efter sol och värme.

I Lördags var det hundmässa här i Växjö, en trevlig tilldragelse, där Uffe debuterade i utställningsringen. Synd att det inte kunde varit lite bättre väder, men dagen blev mycket bra ändå. Uffe som har varit ganska duktig när vi tränat hemma var inte riktigt lita fokuserad i denna nya miljö med massa hundar människor och nya dofter. det är ju ofta så i början. Mellan varven började jag misstänka att han drabbats av en grav hörselskada. Nåväl, han är fortfarande valp, och trots lite nosande och skuttande i ringen gick han någorlunda en liiiitttenn stund också,  Och domaren bara älskade min kille! Vilket ju inte är så svårt att förstå. Så Uffe blev birvalp med hp och vi var klara för stora  ringen. Ofta när det är inoff och mycket väntan brukar jag åka hem och skippa  finalen, men i lördags kom Bästaste extramatte Pia med familj och tittade, och när vi var klara tog hon med sig Uffe hem ett par timmar så han fick vila och leka med bästisen Svante. Under tiden gick jag på stan och fixade ett par ärenden och värmde mig med goda vänner på ett fik. Stort tack underbara Pia! Detta gjorde faktiskt susen. När Uffe var på plats igen var han lugnare och mer fokuserad, även om han absolut kunde ha gått bättre. Det där får vi träna på, men stundtals gick han riktigt bra. Efter några varv runt och lite klämmande plockades Uffe ut bland de fyra bästa, bättre än jag hade hoppats på. Sedan inspekterades vi fyra igen. Två till plockades bort. Av de två som var kvar var Uffe den ena. Uffe slutade som BIS-tvåa, vilket vi är mer än nöjda med. Så glad och stolt över min fina kille. MEN, jag hade varit lika stolt och tyckt att han var lika fin utan minsta lilla rosett. Med på utställningen var ljuvliga Trasselsuddens Lina med sin duktiga trevliga familj. Troja blev Bäst i rasen med hp. Så stolt uppfödare är jag! Tusen tack Mia micke Emmy och Cornelia som gör ett toppenjobb med sina hundar. Att ställa ut i Växjö är ju kul då man träffar mycket vänner på hemmaplan både hundmänniskor och icke hundmänniskor. Tack alla som tittade förbi.

Igår söndag satte vi oss tidigt på morgonen i bilen och styrde mot Göteborg och äldsta dottern. Vår fina Amanda fick följa med och resten av hundgänget hade det bra hos hundvakter/extrafamiljer. Amanda tyckte att det var jättemysigt att få följa med på något alldeles ensam, och det gick även bra tillsammans med Elins katter. Härligt. Framöver ska vi försöka åka till gbg lite oftare för i höst väntas ett nytt litet barnbarn där, och det vet man ju att de där små vill man ju träffa så mycket som det bara går. Vad jag längtar!!! Barnbarn är det bästa som finns. En trevlig dag hade vi tillsammans med Elin Christian och svärföräldrarna. Vi fick titta på mycket fina bilder från Elins och Christians Japanresa.

Ikväll ska jag prova något alldeles nytt och många blir nog förvånade. Ett ärende jag gjorde på stan i lördags var att inhandla träningskläder.  Så nu ska jag hänga med en kompis på ett pass ikväll och hoppas på att det ger liiittteee mersmak.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s