Lite av varje!

Som jag har berättat här i tidigare inlägg har vi kämpat tillsammans med flera andra för vår Samim och många andra ensamkommande i hans situation, på flera olika plan. Bland annat har vi ju fört en lång och som det först verkade ganska tröstlös dialog med Växjö kommun om det bidrag de fått från regeringen som skulle komma oss och dessa ungdomar till del som en kompensation för mat och husrum, för att möjliggöra att ungdomarna ska kunna bo kvar i sina kommuner och gå kvar i sin skola.

Min man och jag har pratat med flera andra kommuner, tagit fram fakta, pratat med flera olika politiker och tjänstemän i Växjö kommun, haft kontakter med advokater, skrivit inlägg i sociala medier, skrivit insändare m.m.

I början verkade allt fullkomligt hopplöst, med hårdnackade politiker. Fick iallafall kontakt med ett par otroligt bra och trevliga politiker med en human människosyn som faktiskt bad om ursäkt för att det blivit som det blivit, men som lovade att försöka rätta till det. Och döm om min förvåning, denna veckan har goda krafter haft ett nytt möte med politikerna i kommunen, där de faktiskt väljer att göra om och göra rätt. Inget är helt klart än men vi ser positivt på detta.

Detta känns så himla häftigt, att det faktiskt går att påverka. Jag känner mig faktiskt otroligt stolt över att vi varit med om att påverka detta. Goda krafter har ju gjort ett helt enormt jobb. De är fantastska. Så mycket frivilliga som kämpar så mycket för så många. Just i denna fråga vet jag också att en del av den fakta vi tagit fram och de diskussioner jag har haft har varit med och påverkat dessa resultat. Det känns också bra att det finns politiker med hjärta som också ödmjukt kan erkänna sina fel och ändra sig. Det ger hopp för mänskligheten tycker jag. Nu kämpar vi vidare med migrationsverket, migrationsdomstolen och hoppas på uppehållstillstånd för vår fina kille.

I början av denna veckan blev vår fina Uffe pappa igen, till en underbar kull hos Kebic’s kennel i Kalmar. Valparna ser ljuvliga ut och det suger lite i valptarmen här. Om ett par veckor åker vi till Kalmar för en första titt. Det ska bli så roligt att följa de små, nu när vi själva har det så lugnt på hundfronten här.

Resized_20180322_092244_5902

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s