Slut på semestern och jobbstart!

Tänk vad tiden går när man har roligt. Nu är nästan 5 veckors semester till ända och samtidigt som tiden har gått fort har vi verkligen hunnit med en hel del.  Vi har varit i princip hela semestern på vårt älskade öland.  Många trevliga besök har vi fått av familj släkt och vänner, men även fått några dagar helt för oss själva. Livet är på något sätt så enkelt och kravlöst när vi är där. Hundarna känner det också och älskar att vara där lika mycket som vi. Vädret har ju kanske inte varit det bästa alltid men tror ändå öland har haft bättre väder än många andra ställen, och man kan ju inte bestämma väder utan får anpassa sej därefter. Finns mycket att göra ändå, en hel del fika har det blivit och ett gäng böcker har blivit lästa. I torsdags var det dags att börja jobba igen och det var helt ok när man har en så bra ledighet bakom sej . Vi startade upp med utbildningsdagar på Ronneby brunn Torsdag och Fredag. Jättekul att få träffa trevliga kollegor igen och en höjdpunkt var föreläsningen med Micke Gunnarsson, som hade en hel del klokheter att dela med sej av med glimten i ögat. Tänk vad viktigt det är med utbildning, men också med ödmjukhet respekt och sunt förnuft. Man måste ha både och. Utbildning är oerhört viktigt tror jag de flesta tycker, men vissa saker kan man inte utbilda sej till,t.ex människosyn och värdegrund som är så oerhört viktigt, speciellt när man jobbar med människor. Tyvärr har nog de flesta av oss träffat på välutbildade människor, läkare, socionomer, lärare m.m som är totalt olämpliga i sitt yrke, och då och då har det hänt att vi på jobbet fått in vikarier som är helt outbildade, men som passar perfekt till att jobba med barn, allt bara stämmer . Jag  brukar tänka att vi ju faktiskt har ett av de viktigaste jobben som finns, det gäller att inte glömma det utan att vara ödmjuk. Kvart över fem i fredags var jag hemma igen , bara för att packa upp, bada hund och packa inför utställningen, i , Ronneby. Ronneby igen, jag tror jag kan vägen dit nu, vilket inte busschauffören var så bra på, han körde fel på både dit och hemresan.

Igår morse  åkte vi så till Ronneby igen och vilken trevlig dag vi fick. Fint väder, många trevliga hundvänner som man inte träffar så ofta, mycket prat, glada skratt och trevligt umgänge. Igår var det Silje och Tippex som ställdes ut. Jättetack till Tippex matte Erika som visade Tippex så bra. Båda hundarna var så duktiga och skötte sej bra, även om såklart lite träning behövs. För Tippex var det ju första gången och andra gången för Silje. Med hem kom även en golvfön som jag köpt av en kennel- kollega samt lite schampo och balsam.  Mitt absoluta favoritschampo fanns ju där. Har provat många olika genom åren men kommer alltid tillbaka till All systems super cleaning schampo.

Imorgon är det dags att gå upp med tuppen igen. Då börjar jobbet på allvar igen. Det ska bli riktigt kul att träffa alla goa barn och vuxna.

IMG_2463 IMG_2466 IMG_2457

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s