Gott nytt år!

Ja så närmar sej detta året sitt slut, ett år som känns omöjligt att summera lite kort, det skulle kunna bli till en roman. Nåväl, här på kenneln har det fötts två fantastiska valpkullar. I januari födde Issa fem underbara valpar och alla fick härliga trevliga engagerade familjer. Vi valde att behålla två stycken valpar i denna kullen, Göte och Tippex som bor hos duktiga fodervärdar. Göte samägs med Kebic’s kennel. Andra kullen föddes i augusti och det var Lycka som fick tre fantastiska valpar som även de hade turen att vara hett efterlängtade och komma till fantastiska familjer. Det är så härligt att föda upp friska sunda hundar som förhoppningsvis ska bli till glädje för sina familjer i många år. Tyvärr lämnade vår Underbara Chiquita oss i år, men hon lämnar så mycket fina minnen och hennes dotterdotter Troja har vi avelsrätt på en kull på så kanske blir det barnbarnsbarn i kenneln så småningom.  Två nytillskott har det blivit under året, Silje och Amanda. Silje har vi köpt från Happy friends kennel och Amanda samägs med Kebic’s kennel. Två riktiga busfrön, men ljuvliga sådana.  Totalt  har vi fem hundar här hemma, Astrid, Peanut, Lycka, Silje och Amanda. Astrid har haft den stora turen att få en extrafamilj, Synnöve och Åke, där hon trivs så bra och hon bor där ungefär på halvtid. Så skönt för henne och jag unnar henne verkligen detta härliga pensionärsliv. Lycka och Peanut har också varsin familj där de hälsar på någon helg ibland och får njuta lite ensamhundliv, och där de får vara när vi behöver hundvakt. Lycka är då hos min syster med familj och Peanut hos en jobbarkompis med familj. Det funkar jättebra så ofta har vi ”bara” fyra” hundar här hemma. Det är ganska lagom eftersom man ju ska hinna jobba lite också och så älskar vi att vara tillsammans med vår fina familj bl.a Otis, som ofta är här hos oss.   Nu står 2015 för dörren , och som jag har skrivit innan så kommer vi att trappa ner lite på hunderiet, vilket innebär att vi fortsättningsvis kommer att ha max en kull om året, istället för  de ca två kullar per år som vi har haft innan.  Vi planerar för en kull under 2015, men när och vilka kombinationer kommer närmare framöver. Vi får se lite hur de kommer i löp bl.a och att de klarar sina hälsotester. Men lite börjar valpsuget komma nu. Några utställningar planerar vi till i vår sommar och höst.  Vi hoppas på att ställa, Silje, Amanda och kanske Peanut om hon kommer i päls. Ev blir det någon utställning för Tippex eller Göte också. Men utställning är inte priorotet ett för oss, men några ska det ändå bli.

När man ser bakåt på året som gått och tittar framåt på året som kommer och går utanför hundvärlden, då är det mycket tankar funderingar sorg glädje och ilska som finns här. Jag är ju väldigt politiskt intresserad och en fråga som berör mej oerhört är ju som de flesta vet, den ökade främlingsfientligheten och rena rasismen. Jag tycker det är fruktansvärt obehagligt, på bl.a facebook sprids inlägg om att förbjuda tiggeriet, inlägg som kräver att vi ska få ha kvar ordet negerkung i pippi, inlägg som uppmanar oss att ta hand om våra ”egna” först istället  för att hjälpa människor av utländsk härkomst. Ofta sprids felaktiga fakta i dessa fruktansvärda inlägg som saknar källor. Ibland bemöter jag dem, vänligt men bestämt, ibland orkar jag inte. Men jag önskar så av 2015 att vi överhuvud taget i samhället blir vänligare mot varandra och att vi alla börjar tänka efter, tiggarna sitter inte utanför våra affärer för skojs skull. Jag känner ingen som i ur och skur, timme efter timme skulle sitta där och frysa för några små slantar. När det gäller människor som flyr för sina liv, från bl.a Syrien så säger jag bara, se er omkring, vad som händer där. De dödas, svälter, torteras, våldtas. Alla som behöver måste få komma hit, vi kan inte begränsa oss. De är MÄNNISKOR inte boskap, och de dör om inte vi hjälper dem. Vi har inte monopol på det här landet bara för att vi haft tur att födas här. Vi ska istället vara djupt tacksamma för att vi lever här. Detta är oerhört viktiga frågor och jag funderar mycket på hur jag ska kunna hjälpa mer under 2015.

Vi hade ju även val under året och de sista månaderna har ju varit turbulenta inrikespolitiskt, och jag ska inte orda så mycket om det mer än att jag är oerhört glad att det inte blir något extraval i mars. Det skrämmer nämligen skiten ur mej att SD skulle kunna gå in och ta ännu fler% än de redan har, så nu önskar jag att det blir lugnt inom politiken ett tag och att vi snart förpassar SD ut i kylan.

_DSC1413

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s