Stamtavla!

Jag är ingen datahacker, det är jag den första att skriva under på.  Jag satt igår och skulle lägga in Lycka och Peanut i Havanaisgalleriet, det var några år sedan jag la in hundar där sist, och minnet är bra men kort… Så det blev fel och fel och fel. Och sen när jag väl hade gjort fel så var det inte så lätt att få det rätt igen. Jag får tacka snälla vännen Mia Lange som har försökt hjälpa mej. Men nu på morgonen tänkte jag att , jag får väl göra ett nytt försök, och jag lyckades att fixa Lyckas stamtavla rätt!!!! Peanuts får bli ett senare projekt. Det är nämligen lite roligt, man kan gå in på galleriet, som jag länkar till från min hemsida, och klicka in sej på Lycka, som i stamtavlan heter Kebic’s Milla och så kan man klicka på provparning med hamazito,  och vips så får man fram de blivande valparnas stamtavla, med bilder på hundar som ligger bakom.  Så småningom när vi vet om det blir valpar så ska jag lägga ut länk till valparnas stamtavla här.  När jag planerar en parning är jag väldigt noga med att tänka och stöta och blöta  olika kombinationer fram och tillbaka för att det ska bli så bra valpar som möjligt. Det är nämligen så, tro det eller ej, a_DSC8278tt det finns inga perfekta hundar, utan det ligger lite fel och brister bakom alla. Då får man som uppfödare göra sitt bästa när man tittar på lämplig hane till sin tik, så att de kompletterar varandra så bra som möjligt, och då är det inte bara ett vackert utseende som gäller. Hälsoaspekter och mentalitet är ju förstås minst lika viktigt. Jag har ju hållit på med Havanaiser  i snart 13 år och valparna i min första kull har hunnit bli 10,5 år, och man lär sej nytt hela tiden. Till min hjälp har jag haft bra mentorer som har fött upp och hållit på med rasen nästan sedan de första kom hit till Sverige. det är jag så tacksam för. Min allra bästa mentor är Kristina på Kebic’s kennel, som också är en väldigt god vän. Många av mina hundar härstammar ju från Kebic’s kennel. jag är så glad för dem alla! Ett råd jag också ger om man är ny och planerar att ta en kull valpar är att ta hjälp av din uppfödare, så mycket som möjligt, prata med avelsrådet i vår rasklubb, där finns oerhört mycket kunskap och erfarenheter. Ta reda på vad skk kräver och vad avelsrådet rekommenderar och följ det.  Det finns tyvärr så många tyckare som har åsikter om stamtavlor och kombinationer, och som utan ödmjukhet vill lägga sej i andras avel. Tråkigt men sant. så mitt råd är alltid, använd skk och vårt duktiga avelsråd, så kan du lita på att du får bra hjälp. Nu håller jag mina tummar hårt för att kombinationen Lycka / Hamazito ska ge mej fina härliga trevliga valpar om ett antal veckor.

Annonser

2 tankar om “Stamtavla!

  1. Hej, då ska min Kebic`s Marcus (Chivas) Lyckas bror bli morbror kanske. Underbart temperament snäll och vänlig var denna kull från Kebic´s, Lyckas valpar blir säkert underbara.

    • Ja Ann-louise, vi håller tummarna för valpar. Ja Lycka hon är verkligen sitt namn brukar jag säga. Helt fantastiskt snäll och trevlig är hon, och blivande pappan är snäll pigg och glad. Tror det blir underbara små

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s